Travma, kişinin duygusal, fiziksel ya da psikolojik tehdit altında hissettiği deneyimlerin sonucudur.
Erken doğum ile bebek sahibi olmak; ebeveynler açısından, özellikle de anneler açısından oldukça stresli ve travmatik bir deneyim olabiliyor.
İnsanlar, şemalarının ortaya çıkardığı şiddetli ve baskın duyguları tolere edebilmek için çeşitli başa çıkma tepkileri geliştirirler.
Yapılan araştırmalar göstermektedir ki; ekonomik kriz, depresyon ve anksiyete semptomlarının artmasına neden olabilmektedir.
Her yıl küresel çapta pek çok insan, çeşitli nedenlerle yaşadıkları zorluklarla başa çıkmakta zorlanıp intihar girişiminde bulunabilmektedir.
Çocukları için her şeyi yapmanın ve her şey olmanın günümüz ebeveynlerine hissettirdiği baskı, birçok ailede gerçek bir sorundur.
Şema terapi, Jeffrey Young ve ekibinin geliştirdiği, çeşitli terapi okullarından unsurlar barındıran bir terapi yöntemidir.
Sabah gözümüzü açtığımız andan, gece gözlerimizi kapayana kadar geçen süreçte sosyal medya ile iç içe günlerimizi geçirmekteyiz.
Sınav kaygısı, sınava girecek olan öğrencilerin sınava ilişkin yaşadıkları endişe ve stresle ilişkilidir.
Sınırlar neye sahip olduğumuzu ve nelerden sorumlu olduğumuzu belirlememizi sağlamaktadır.
Hobiler bize rahatlama, yaratıcılık ve mutluluk sunabilir aynı zamanda stresle başa çıkma becerilerimizi geliştirmemize yardımcı olabilir.
Kanser, çağımızın en karmaşık ve yaygın hastalıklarından biri olarak bireylerin hayatlarını derinden etkileyen acı bir hastalıktır.
Narsist kişilik özellikleri taşıyan birey kendini özel, yetenekli veya önemli olarak gören ve bu özellikleri sürekli vurgulamaya meyilli olan kişidir.
Yeni yıl, birçoğumuz için yeni bir başlangıç, yeni kararlar ve değişim fikirleriyle dolu coşkulu bir dönemdir.
Yakınlık, farklı ilişki türlerinde farklı şekillerde ortaya çıkabilir ve yakın ilişkiler kurmak bireyler için korkutucu ve kaygı verici de olabilir.
“Toksik pozitiflik” gerçekliğin inkarıdır. Gerçeğe bakmayı reddetmek ve rahatsız edici deneyimlerden kaçınmak ruh sağlığına zararlıdır.
Stresi neden yönetemiyoruz sorusunun cevabını bulmak için önce stresi tanımlamak ve sinir sisteminde ne olduğunun bilinmesi gerekir.
Kendini geçersiz kılma; kişinin kendi düşünce, duygu veya deneyimlerini geçersizleştirmesi veya küçümsemesi anlamına gelir.
Uzun tatillerden sonra iş yaşamına geri dönmek çoğu insan için zorlu bir süreçtir. İşe geri dönüş sendromunun birden çok sebebi olabilir.
İrade yorgunluğu kişinin kendini kontrol etme yeteneğinin sınırlarına yaklaştığı veya bu yeteneğin zayıfladığı bir durumu ifade eder.
Borderline kişilik yapısının nedenleri henüz tam olarak bilinmemekle beraber bazı risk faktörleri söz konusudur.
Bireyin yaşadığı süreçlerle ilgili net olmakta zorlanma, karar vermeyi erteleme veya geciktirme durumu kararsızlık olarak tanımlanır.
Araştırmalar, EMDR'nin uçak fobisi olan kişilerde korku ve kaygıyı azaltmada etkili olabileceğini göstermiştir.
Bireyin gelişim süreci boyunca, içinde bulunduğu gelişim dönemine uygun davranış ve yeterliliklere sahip olması beklenir.
Bazı insanlar ilişkilerde sıklıkla kendini değersiz hisseder ve tetiklenirken bazı insanlar böyle bir problem yaşamazlar.
Narsist bir ebeveynle büyüdüğünüzde odak noktası olmanıza izin verilmemiş olabilir.
Kişinin kendisiyle ilgili yetersiz olduğunu düşünmesinin birçok sebebi olabilir.
Oedipus kompleksi; psikanalizin kurucusu Sigmund Freud tarafından öne sürülen psikanalitik kuramda yer alan bir ifadedir.
Tükenmişlik sendromu genellikle mevcutta çalışılan işle ortaya çıkar. Her zaman işi değiştirmek çok mümkün olmayabilir.
Kişi için hayatının tehlikede olduğunu bildiren bu hastalığa yakalanmış olmak kişiyi yaşamının birçok alanında etkileyebilir.